arti-img

 Stoer én verfijnd — Jeune Premier lanceert nieuwe collectie Dress Up

Het Oostendse Jeune Premier stelt met trots zijn nieuwste reeks boekentassen en accessoires voor. De nieuwe lijn, die de naam Dress Up kreeg, haalt naar goede gewoonte inspiratie uit de modewereld. Denk aan hippe details zoals ritsen en extra zakjes geïnspireerd door de hiking trend, maar ook roze stuks en ballerina’s, een knipoog naar Barbie. Met de collectie wil het merk kinderen nog meer aanmoedigen om hun creativiteit en individualiteit te uiten tijdens al hun schoolavonturen. 

De nieuwe collectie bestaat uit boekentassen, turnzakken, rugzakken en pennenzakken, al dan niet gevuld met potloden, stiften, en meer van Duits premium label Staedtler. Voor meisjes zijn er zes nieuwe prints, voor jongens vier en uiteraard blijven ook de ‘essential’ prints en de Jeune Premier bestsellers, zoals  Cherry Pompon, Lady Gadget Pink en FC Jeune Premier, beschikbaar.
Stoer én verfijnd
De Dress Up collectie verenigt het beste van twee werelden. Unieke, handgemaakte en kleurrijke designs, naadloos gecombineerd met aandacht voor ergonomie, kwaliteit en gebruiksgemak.

“De nieuwe schooltassen zijn een samensmelting van robuustheid en elegantie, ideaal om mee op avontuur te gaan. De collectie weerspiegelt de geest van hiking merken en is versierd met kleurige dieren. Elke tas vertelt een verhaal van stijl, ontdekking en ongetemde verfijning.” - oprichters Hélène Fransen en Bruno Piers.

De prints van de collectie halen inspiratie uit het dierenrijk, zoals te zien is bij The Big 5, Tutu Tiger en Dashing Deer. Met Ballerina en Jewellery Box omarmt Jeune Premier de Barbiecore-trend. Grand Prix brengt een hommage aan de snelle wagens uit de Formule 1, en ook de kenmerkende Cherry-print is een opvallende aanwezige.
It Bag Midi
Belgische ouders blijven een voorkeur hebben voor de meer klassieke boekentassen, zoals de It Bag Midi. De tas ademt het Jeune Premier DNA en haalt inspiratie uit de klassieke lederen schooltassen, maar met een moderne twist. Het leer is vervangen door een water- en vuilafstotende technische vezel met eigentijdse designs, het ergonomische slot opent met een handige magneet, makkelijk voor kinderhandjes, en om te sluiten laat je simpelweg de flap naar beneden vallen. De it-bag heeft ook een externe waterfleshouder én een ergonomisch paneel voor extra rugondersteuning.Meer rugzakken
De laatste jaren is er daarnaast een lichte verschuiving naar de rugzakken, zoals de Bobbie en de James. De eerste is een klassieke rugzak met een eco-lederen bodempaneel en een schuine rits, modern en elegant. De James is iets groter en heeft binnenin een ‘harmonicasysteem’ om al je schoolbenodigdheden optimaal in op te bergen. Beide tassen hebben een licht, slijtvast, UV- en weerbestendig rugpaneel en verstelbare rugriemen. De rits is bovendien extra groot, handig én kindvriendelijk.

Sports collection
De collectie introduceert ook een uitgebreidere variant van de Bobbie rugzak, de New Bobbie. De tas werd ontworpen als een sporttas, en die beschrijving mag je letterlijk nemen. De 'Love Game'-rugzak biedt ruimte voor een tennisracket, terwijl je in de 'Hockey'-tas gemakkelijk je hockeystick kunt opbergen. Net als zijn tegenhanger heeft de New Bobbie een eenvoudig en tijdloos ontwerp met een stevige bodem van eco-leder en zijvakken voor extra opbergruimte.
Second Life
Jeune Premier staat voor kwaliteit en tijdloosheid in alles wat ze doen, de schooltassen zijn gemaakt van gerecycleerde PET-flessen en ontworpen om generaties lang mee te gaan. Daarom zet het label, naast de nieuwe collectie, ook graag zijn Second Life programma nog eens in de schijnwerpers. Via de website van het merk kan je je goed onderhouden schooltas verkopen in ruil voor een kortingsbon. Op deze manier kunnen klanten actief bijdragen aan de bevordering van een meer verantwoorde mode-industrie. Je kan er de tweedehands Jeune Premier tassen ook voor een prijsje op de kop tikken.